Close

Η ΕΕ ψηφίζει υπέρ της εφαρμογής πρόσθετων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Αληθές αποδείχτηκε το δημοσίευμα που υποστήριζε χθες ότι η πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ είναι υπέρ της αύξησης των δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Τα τιμολόγια θα τεθούν σε ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου και θα προστεθούν στον τρέχοντα ενιαίο φορολογικό συντελεστή 10%, ενώ η πολιτική έχει χρονικό πλαίσιο πέντε ετών.

Αλλά οι δασμοί δεν θα είναι ίσοι για όλους. Για παράδειγμα, η BYD λαμβάνει δασμό 17%, η Geely λαμβάνει 18,8% πρόσθετο φόρο και η Tesla βλέπει μόνο συντελεστή 7,8%. Η SAIC, από την άλλη, πλήττεται περισσότερο με 35,3%. Παρόλο που η Tesla δεν είναι κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, μεγάλο μέρος των οχημάτων της που πωλούνται στην Ευρώπη εισάγονται από την Κίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Σλοβακία και η Σλοβενία ​​ψήφισαν κατά, ενώ η Βουλγαρία, η Δανία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία και η Πολωνία ψήφισαν υπέρ των προτεινόμενων δασμών. Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Σουηδία, από την άλλη, απείχαν από την ψήφο.

Παρά τους επιβληθέντες φόρους εισαγωγής, η Κίνα και η ΕΕ εξακολουθούν να εργάζονται για την εξεύρεση λύσης που να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου). Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο έργο, καθώς ακόμη και μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κίνα αρνείται τις επιδοτήσεις που παρέχει στους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top