Close

H Jeep ανακαλεί σχεδόν 200.000 Wrangler και Grand Cherokee για πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς από τη μπαταρία

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Jeep ανακαλεί σχεδόν 200.000 plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως για πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς από τη μπαταρία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζονται 154.032 αυτοκίνητα, με επιπλέον 14.038 στον Καναδά, 673 στο Μεξικό και 25.502 εκτός Βόρειας Αμερικής.

Η Jeep είπε ότι επηρεάζονται ορισμένα μοντέλα 2020-2024 Wrangler 4xe και 2022-2024 Grand Cherokee 4xe, αλλά μόνο το 5% από αυτά μπορεί να έχει το ελάττωμα. Η εταιρεία ξεκίνησε την ανάκληση μετά από μια τακτική εξέταση των δεδομένων πελατών που οδήγησε σε εσωτερική έρευνα που ανακάλυψε 13 πυρκαγιές. Όλα τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα και σβησμένα, αλλά η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη. Η ανάκληση δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στον ιστότοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Jeep, είπε ότι οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα ειδοποιηθούν όταν μπορούν να προγραμματίσουν το σέρβις. Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς μειώνεται όταν «εξαντλείται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας» και συμβούλευσε τους ιδιοκτήτες να απέχουν από την επαναφόρτιση και να σταθμεύουν μακριά από κατασκευές ή άλλα οχήματα μέχρι να βρεθεί λύση.

Παρόμοια ανάκληση είχε εκδοθεί πέρυσι για 44.000 Jeep Wrangler 4xe plug-in υβριδικά σε όλο τον κόσμο. Μια εσωτερική έρευνα ανακάλυψε οκτώ πυρκαγιές – όλα τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα και απενεργοποιημένα και έξι από αυτά συνδέθηκαν με φορτιστές όταν οι μπαταρίες τους πήραν φωτιά.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top