Close

Η Samsung αποκαλύπτει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου με PCIe 4.0

Η Samsung ανακοίνωσε τον πρώτο SSD αυτοκινήτου PCIe 4.0 της βιομηχανίας, ο οποίος βασίζεται σε φλας V-NAND όγδοης γενιάς.

Ονομάζεται AM9C1 και αντικαθιστά το AM991 που είχε προηγηθεί.

Οι βασικές αναβαθμίσεις αυτής της γενιάς είναι η πολύ βελτιωμένη απόδοση ισχύος – κατά περίπου 50% – και οι υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Σε διαμόρφωση 256 GB, ο νέος SSD μπορεί να προσφέρει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως και 4.400 MB/s και διαδοχικές εγγραφές 400 MB/s.

Αυτός ο SSD είναι βελτιστοποιημένος για αντοχή. Αυτό χρησιμοποιεί φλας TLC, αλλά παρέχει μια λειτουργία SLC Namespace, η οποία ενισχύει τις διαδοχικές ταχύτητες στα 4.700 MB/s ανάγνωσης και 1.400 MB/s εγγραφής, ενώ αυξάνει επίσης την αξιοπιστία.

Ωστόσο, αυτό έχει το κόστος της μειωμένης χωρητικότητας. Το AM9C1 δοκιμάζεται αυτήν τη στιγμή από βασικούς συνεργάτες σε χωρητικότητα 256 GB, αλλά η Samsung θα προσφέρει τον SSD σε χωρητικότητες που κυμαίνονται από 128 GB έως 2 TB. Η μαζική παραγωγή της έκδοσης 2 TB έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους και θα είναι ο μεγαλύτερος SSD αυτοκινήτου στην αγορά.

Σύμφωνα με το πρότυπο AEC-Q100 Grade 2, αυτός ο SSD μπορεί να προσφέρει σταθερή απόδοση σε ένα ακραίο εύρος θερμοκρασίας από -40°C έως 105°C (-40°F έως 221°F).

«Συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων και παρέχουμε προϊόντα αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης και υψηλής χωρητικότητας. Η Samsung θα συνεχίσει να ηγείται της αγοράς της φυσικής τεχνητής νοημοσύνης που περιλαμβάνει εφαρμογές από την αυτόνομη οδήγηση έως τις τεχνολογίες ρομποτικής», δήλωσε ο Hyunduk Cho, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Ομίλου Αυτοκινήτου της Samsung Electronics’ Memory Business.

Πέρυσι, η Samsung ξεκίνησε να κατασκευάζει μνήμη αυτοκινήτου UFS 3.1 και αυτόν τον Μάρτιο, η εταιρεία έλαβε έναν έλεγχο ταυτότητας ASPICE CL3 για αυτήν τη μνήμη.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top