Close

Lotus Theory 1 EV: Το νέο concept supercar με 986 ίππους, μπαταρία 70 kWh και βάρος κάτω από 1600 κιλά

Η Lotus αποκάλυψε το project της για το supercar Theory 1 EV, σηματοδοτώντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της να γίνει αμιγώς ηλεκτρική.

Το αυτοκίνητο έχει σπορ, επιθετική σχεδίαση με πόρτες που ανοιγοκλείνουν προς τα πάνω. Το βάρος-στόχος του αυτοκινήτου είναι κάτω από 1.588 κιλά, δηλαδή πολύ πιο ελαφρύ από το Lotus Eletre που είδαμε πρόσφατα από την εταιρεία.

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που η Lotus επέλεξε μια μικρή μπαταρία 70 kWh για να καλύψει τις ανάγκες του Theory 1 και θα πρέπει να είναι αρκετά καλή για 418 χλμ. αυτονομίας. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς και οι ισχυροί ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 987 ίππους και χρειάζονται λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα για να κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα.

lotus theory 1 ev

Το αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετικά λεπτά πίσω φώτα, ψηλή αναδιπλούμενη αεροτομή, ενώ το εσωτερικό του είναι αναμφισβήτητα ακόμη πιο ενδιαφέρον. Έχει ένα κεντρικό κάθισμα για τον οδηγό και δύο μεμονωμένα καθίσματα συνοδηγού στη δεύτερη σειρά για να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Δύο heads-up displays αντικαθιστούν τους πλευρικούς καθρέφτες, καθώς το αυτοκίνητο βασίζεται σε κάμερες αντί για καθρέφτες, ενώ οι φουσκωτές θήκες που είναι ενσωματωμένες στο ύφασμα του καθίσματος οδηγού παρέχουν λειτουργίες αφής και μασάζ. Τα καθίσματα έχουν επίσης ενσωματωμένα ηχεία.

Τα pods αποτελούν μέρος μιας ολοκαίνουργιας τεχνολογίας που σχεδιάστηκε από την MotorSkins. Για παράδειγμα, φουσκώνουν και δίνουν στον οδηγό ανατροφοδότηση, όπως ένα χτύπημα στον ώμο αν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει από πίσω. Επιπλέον, μπορούν να βρεθούν φουσκωτά pods γύρω από την καμπίνα που λειτουργούν ως «κουμπιά εξαφάνισης». Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να διατηρείται το εσωτερικό χωρίς περιττά κουμπιά, τα οποία θα εμφανίζονται μόνο όταν τα χρειάζεστε. Για παράδειγμα, ένα κουμπί θα εμφανιστεί όταν έχετε μια εισερχόμενη κλήση.

Καθώς πρόκειται για ένα concept, το Theory 1 μπορεί να καταλήξει εντελώς διαφορετικό όταν θα εμφανιστούν σε μελλοντικά μοντέλα Lotus, έτοιμο για αγορά ή μόνο μέρη του.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top