Close

Skoda Elroq EV: Teaser πριν το ντεμπούτο το επόμενο μήνα

Το νέο πλήρως ηλεκτρικό συμπαγές SUV της Skoda, Elroq, θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας, το οποίο θα φέρει τη σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, σύμφωνα με τη θυγατρική του Ομίλου Volkswagen.

Η Skoda παρουσίασε ένα teaser με την εμφάνιση του νέου αυτοκινήτου, σε σκίτσα που δείχνουν τη νέα σχεδίαση με τη λεπτή μπροστινή μάσκα “Tech Deck”, τα στενά ψηφιακά φώτα οδήγησης και τα γράμματα Skoda, στην μπροστινή άκρη του καπό.

Προχωρώντας στο πίσω μέρος, βλέπουμε ότι διαθέτει μια προεξέχουσα αεροτομή οροφής και πιο λεπτά πίσω φώτα LED.

Το Elroq θα παρουσιαστεί την 1η Οκτωβρίου, ενώ οι παραδόσεις ξεκινούν στα τέλη της άνοιξης του 2025, σύμφωνα με την εταιρεία.

skoda elroq

Έχει μήκος 4500 χλστ, που το τοποθετεί κάτω από το μεσαίο SUV Enyaq. Το Elroq με τη μεγαλύτερη αυτονομία, θα έχει μια μπαταρία 82 κιλοβατώρων που υπόσχεται «πάνω από» 560 χλμ οδήγησης ανά φόρτιση, όπως αναφέρει η Skoda.

Οι εκδόσεις Elroq με μικρότερη αυτονομία, θα είναι διαθέσιμες με μπαταρία 55 ή 63 kWh.

Το Elroq θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW που βασίζονται όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και το Q4 της premium μάρκας Audi. Χρησιμοποιείται επίσης στο Explorer βάσει συμφωνίας με την Ford.

Στο εσωτερικό, έχουμε μια κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών, ενώ ο οδηγός λαμβάνει πρόσθετες πληροφορίες από ένα πάνελ οργάνων 5,3 ιντσών. Το Elroq θα προσφέρει 470 λίτρα χώρου αποσκευών, με έως και 1.580 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα, είπε η Skoda. Η καμπίνα προσφέρει επιπλέον 48 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά του Elroq, περιλαμβάνουν μια νέα θύρα για την αποθήκευση ενός καλωδίου φόρτισης και ένα ρυθμιζόμενο ράφι στο πορτμπαγκάζ.

[via]

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top