Close

Geely EX5: Τo ηλεκτρικό SUV έρχεται στην Ευρώπη

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely παρουσίασε πρόσφατα στην Εμπορική Έκθεση Automechanika Frankfurt μια τριάδα ηλεκτρικών μοντέλων με την επωνυμία «Geely».

Ανάμεσά τους, ξεχώρισε το ηλεκτρικό SUV Geely EX5, το οποίο προοριζόταν να αφήσει το στίγμα του στην παγκόσμια σκηνή.

To ΕΧ5 αρχικά κυκλοφόρησε στην Κίνα ως Geely Galaxy E5 τον Αύγουστο και είναι η καλύτερη απόδειξη των φιλοδοξιών της Geely για διεθνή επέκταση. Σχεδιασμένο εξαρχής ως παγκόσμιο μοντέλο, το EX5 έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές τόσο σε αριστεροτίμονο όσο και σε δεξιοτίμονο, διασφαλίζοντας την προσαρμοστικότητά του σε διάφορες αγορές.

geely

Με διαστάσεις 4.615 mm σε μήκος, 1.901 mm σε πλάτος και 1.670 mm σε ύψος και μεταξόνιο 2.750 mm, το EX5 επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ compact και ευρύχωρου. Κατασκευασμένο στην πλατφόρμα Geely Electric Architecture (GEA), το SUV συμμορφώνεται ήδη με τις κανονιστικές απαιτήσεις σε αξιοσημείωτες 89 χώρες.

Το EX5 διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 160 kW τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα, που παράγει 320 Nm ροπής. Το έξυπνο σύστημα ηλεκτρικής κίνησης του ενσωματώνει 11 κύρια εξαρτήματα σε μια ενιαία μονάδα, συμβάλλοντας στη μείωση του βάρους και στη βελτιωμένη απόδοση. Ως αποτέλεσμα της έξυπνης συσκευασίας και της άφθονης ροπής, το EX5 πετυχαίνει επιτάχυνση 0 έως 100 χλμ./ώρα μόλις 6,9 δευτερόλεπτα.

Οι επιλογές μπαταριών περιλαμβάνουν χωρητικότητα 49,52 kWh και 60,22 kWh, προσφέροντας αυτονομία 440 χλμ. και 530 χλμ., αντίστοιχα, με βάση το πρότυπο CLTC. Αυτά τα στοιχεία είναι αισιόδοξα αλλά τοποθετούν το EX5 ως πρακτική επιλογή τόσο για καθημερινές μετακινήσεις όσο και για μεγαλύτερες διαδρομές.

geely

Το εσωτερικό του EX5 είναι ένας συνδυασμός μοντέρνου και εκλεπτυσμένου. Μια οθόνη infotainment 2,5 K 15,4 ιντσών κοσμεί το ταμπλό στάνταρ, που συμπληρώνεται από ένα πάνελ οργάνων LCD 10,2 ιντσών. Τα μοντέλα ανώτερης ποιότητας διαθέτουν ακόμη και head-up display. Η δέσμευση της Geely στην τεχνολογική καινοτομία είναι εμφανής στο εγχώριας παραγωγής Dragon Eagle-1 του EX5, ένα τσιπ αυτοκινήτου 7 nm που τροφοδοτεί τα συστήματα του οχήματος.

Αν και αρχικά αναμενόταν να κυκλοφορήσει στο εξωτερικό το επόμενο έτος, η εμφάνιση του EX5 στην Εμπορική Έκθεση της Φρανκφούρτης υποδηλώνει ένα επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα. Η Geely επιβεβαίωσε την επικείμενη εισαγωγή της στη Νορβηγία, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και άλλες αγορές, υπονοώντας μια πιθανή κυκλοφορία πριν από το τέλος του 2024.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top