Close

Tesla Robotaxi: Δείτε καμουφλαρισμένο πρωτότυπο πριν την παρουσίαση

Η Tesla προετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια του Robotaxi στις 10 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθούν στο Warner Bros. Studio, και έχει βγάλει έναν στόλο αυτοκινήτων για να χαρτογραφήσει την περιοχή.

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, το οποίο φωτογραφήθηκε αργά χθες από έναν υπάλληλο, ξεχωρίζει καθώς φαίνεται να είναι μια βαριά καμουφλαρισμένη εκδοχή του Robotaxi.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το u/boopitysmopp στο reddit και δείχνει ένα περίεργου σχήματος, φωτεινό κίτρινο όχημα στο στούντιο της Warner Bros, που οδηγεί μπροστά από ένα άλλο Tesla. Φαίνεται να περνάει από το τμήμα κοστουμιών και να κατευθύνεται προς το «Warner Village», έναν ψεύτικο δρόμο με προαστιακά σπίτια.

To κίτρινο χρώμα φαίνεται να είναι καμουφλάζ επικολλημένο στο όχημα, μαζί με πρόσθετα κομμάτια αμαξώματος για να κρύψει το πραγματικό σχήμα του. Αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να πάει με ένα καμουφλάζ μοτίβων γραμμών που μοιάζουν με ζέβρα, όπως κάνουν συχνά άλλες εταιρείες, η Tesla φαίνεται να διασκεδάζει με αυτό και να φτιάχνει ένα όχημα που μοιάζει με καρτούν.

Ενώ η φωτογραφία τραβήχτηκε τη νύχτα από απόσταση, μπορούμε ακόμα να διακρίνουμε λίγα πράγματα για το αυτοκίνητο από αυτήν.

Ο χρήστης u/boopitysmopp είπε επίσης ότι το πίσω άκρο είχε ένα πίσω φως σαν Cybertruck που περνούσε σε όλο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αλλά ότι δεν το είχε σε φωτογραφία. Ρωτήθηκε επίσης αν υπάρχει τιμόνι και απάντησε πως δεν μπορούσε να ξεχωρίσει. Αν και, ενισχύοντας την έκθεση της φωτογραφίας, φαίνεται να υπάρχει κάτι σαν κολόνα τιμονιού κοντά στο κάθισμα του οδηγού.

Συνολικά, το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο μοιάζει πολύ με το concept render του Robotaxi. Το γενικό σχήμα με το χαμηλό ρύγχος και το σαρωμένο παρμπρίζ/πίσω άκρο είναι σχεδόν ορατά στο καμουφλαρισμένο όχημα.

Ακόμα, φαίνεται μικρότερο από το αυτοκίνητο που ακολουθεί, αν και είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς από την οπτική γωνία της φωτογραφίας. Οι φήμες θέλουν το Robotaxi θα είναι ένα 2-θυρο, 2-θέσιο αυτοκίνητο και ένα μικρότερο μέγεθος θα ταίριαζε με αυτή την περιγραφή. Ο u/boopitysmopp περιέγραψε το όχημα ως “μικροσκοπικό”, κάτι που ταιριάζει με τις φήμες.

Το τελικό πρωτότυπο, αν τελικά είναι αυτό κάτω από το καμουφλάζ, μάλλον δεν μοιάζει ακριβώς με το concept render, αλλά η γενική ιδέα είναι η ίδια.

Το καμουφλαρισμένο Robotaxi έχει επίσης περίεργα σκούρες ζάντες και είναι δύσκολο να καταλάβεις το σχέδιο από τη φωτογραφία.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό του πρωτοτύπου είναι ένα μικρό bump κοντά στο κέντρο της οροφής, στο επάνω άκρο του παρμπρίζ. Αν και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα οπτικό τεχνούργημα ή μέρος του καμουφλάζ, θα μπορούσε επίσης να είναι και ένα “LiDAR bump”. Η τοποθέτηση του LiDAR ψηλά αυξάνει την ορατότητα σε σύγκριση με το να το βάζεις χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Καθώς η Tesla δοκιμάζει το όχημα που μοιάζει με Robotaxi στη Warner Bros., όπου εργάζονται πολλοί άνθρωποι με κάμερες, αναμένουμε να δούμε περισσότερες εικόνες από αυτό σύντομα.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top