Close

Audi Q6 e-tron: Aποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για το φθηνότερο μοντέλο της σειράς

Όταν το Audi Q6 e-tron αποκαλύφθηκε το Μάρτιο, είδαμε δύο εκδόσεις – την Q6 e-tron performance και την Q6 e-tron Quattro με το SQ6 e-tron να προστίθεται. Τώρα η Audi πρόσθεσε αθόρυβα άλλη μια έκδοση στη σειρά Q6 e-tron.

Ο διαδικτυακός διαμορφωτής της Audi αποκάλυψε τη «βασική» προδιαγραφή, που ονομάζεται απλά Q6 e-tron. Ξεκινώντας από τα 63.500 € στη Γερμανία, αυτή η έκδοση δεν διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά, αλλά είναι η φθηνότερη επιλογή αν θέλετε να αποκτήσετε το ηλεκτρικό SUV της Audi.

Το βασικό μοντέλο διαθέτει τροχούς 18 ιντσών τυλιγμένους σε χοντρά ελαστικά 65 προφίλ. Το κάτω μέρος του οχήματος έχει μαύρο ματ φινίρισμα, όπως και οι επενδύσεις παραθύρων και οι ράγες οροφής. Στο εσωτερικό, έχει υφασμάτινα καθίσματα αντί για δερμάτινα, και οι ξύλινες πινελιές είναι βαμμένες σε volcano gray αποχρωση.

audi q6 e-tron

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης και η μπαταρία. Το βασικό μοντέλο έχει μικρότερη μπαταρία 83 kWh με ωφέλιμη χωρητικότητα 75,8 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος έχει ισχύ 185 kW, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 215 kW με την προαιρετική λειτουργία Launch Control. Ως αποτέλεσμα, η τελική ταχύτητα πέφτει στα 210 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα θέλει επτά δευτερόλεπτα.

Η μικρότερη μπαταρία υποστηρίζει ελαφρώς πιο αργή φόρτιση 225 kW DC από ό,τι τα 260 kW των άλλων μοντέλων της σειράς. Αυτό μεταφράζεται σε 21 λεπτά χρόνο φόρτισης από 10 έως 80% χωρητικότητα. Η οικιακή φόρτιση από άδεια σε πλήρη διαρκεί 8 ώρες στα 11 kW.

audi q6 e tron

Η αρχική τιμή είναι αρκετά ελκυστικά αλλά η προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού σημαίνει αύξηση της τιμής. Το πακέτο Tech, το οποίο συνοδεύεται από προβολείς LED Plus και προσαρμοστικό cruise control, θα σας κοστίσει 3.450 €, αλλά αν θέλετε τους προβολείς Matrix, αυτό είναι επιπλέον 6.500 €. Το πακέτο Tech Plus προσφέρει οθόνη επιβατών, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω, ανάρτηση S-Sport και σπορ ήχο e-tron, μεταξύ πολλών άλλων. Το πιο ακριβό πακέτο είναι το Tech Pro των 8.500 ευρώ με μεγάλη λίστα με επιπλέον εξοπλισμό, με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και ADAS.

Επιλέγοντας όλα τα πλαίσια διαμόρφωσης, προσθέτοντας ζάντες 21 ιντσών και επιλέγοντας ένα χρώμα ολόκληρου του αμαξώματος, η τιμή του φθηνότερου Audi Q6 e-tron γρήγορα φτάνει τα 82.000 ευρώ.

Η εκτιμώμενη αυτονομία μικτής οδήγησης των 458 χλμ. με πλήρη φόρτιση θα μειωθεί γρήγορα σε έναν αυτοκινητόδρομο, καθιστώντας το Q6 e-tron καλύτερο για οδήγηση στην πόλη και στην ύπαιθρο παρά για γρήγορα off road ταξίδια.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top