Close

Hyundai IONIQ 9: Πλησιάζει η κυκλοφορία καθώς ολοκληρώνονται οι τελικές δοκιμές

Ένα νέο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών, το μεγαλύτερο IONIQ 9 της Hyundai θα δείξει τελικά το πρόσωπό του τον Νοέμβριο καθώς ολοκληρώνονται οι δοκιμές και οι τελικοί ποιοτικοί έλεγχοι.

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η Hyundai αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό SUV concept τριών σειρών. Το concept, που ονομάζεται SEVEN, αναμένεται τώρα να κυκλοφορήσει ως IONIQ 9.

Με τον αριθμό «9», το νέο ηλεκτρικό SUV αναμένεται να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο ως το κορυφαίο μοντέλο της Hyundai. Στις ΗΠΑ, η Hyundai προσφέρει τα IONIQ 5, IONIQ 6 και Kona Electric, αλλά ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV θα μπορούσε να τη βοηθήσει να κερδίσει ακόμη περισσότερο μερίδιο αγοράς.

Όπως και τα άλλα αποκλειστικά μοντέλα IONIQ της Hyundai, το SUV θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα E-GMP του. Η e-platform υποστηρίζει ήδη μοντέλα Hyundai, Kia και Genesis, προσφέροντας δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας (360 μίλια αυτονομία), γρήγορη φόρτιση (από 10% σε 80% σε 18 λεπτά) και άφθονο εσωτερικό χώρο.

Μέχρι το ντεμπούτο του, το IONIQ 9 έχει εντοπιστεί να δοκιμάζεται δημόσια αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη μια δοκιμή στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, η Hyundai σχεδιάζει να αποκαλύψει το IONIQ 9 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τον Νοέμβριο.

Από τον Μάρτιο, η Hyundai παράγει δοκιμαστικά μοντέλα IONIQ 9 στο εργοστάσιό της Asan στην Κορέα. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διενεργεί τελικούς ποιοτικούς ελέγχους.

Το χρονοδιάγραμμα συμπίπτει με την ολοκλήρωση του US Metaplant της Hyundai στη Γεωργία. Η Hyundai αναμένεται να παράγει το ηλεκτρικό SUV στο νέο εργοστάσιο για να πληροί τις προϋποθέσεις για την έκπτωση φόρου 7.500 $ στις ΗΠΑ.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top