Close

Lucid: Παίρνει άλλο ένα “σωσίβιο” 1,5 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία

Η κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακριβή υπόθεση, ειδικά για τη νέα σοδειά νεοφυών επιχειρήσεων που προσπαθούν να πολεμήσουν με την Tesla.

Η Lucid, μια από αυτές τις νέες εταιρείες, μπορεί να αναπνεύσει λίγο πιο εύκολα τώρα, αφού έχει αποκτήσει ένα απαραίτητο “σωσίβιο” από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.

Η νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια θυγατρική του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (που είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Lucid) θα παράσχει εισροή μετρητών έως και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα χρήματα, λέει η Lucid, θα πρέπει να βοηθήσει να διατηρηθεί η χρηματοδότησή του τουλάχιστον στο τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Για τους Σαουδάραβες, η υποστήριξη της Lucid είναι ένας τρόπος διαφοροποίησης καθώς η παγκόσμια οικονομία απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα. Για τη Lucid, η βοήθεια αυτή είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για να διατηρήσει την επιχείρησή της.

Η νέα χρηματοδότηση είναι κρίσιμης σημασίας, επειδή η Lucid, όπως και η άλλη startup Rivian, έχει καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο. Πουλά το εντυπωσιακό σεντάν Air, αλλά όχι σε αρκετά μεγάλους όγκους για να καλύψει το τεράστιο κόστος του. Η Lucid τη Δευτέρα επιβεβαίωσε επίσης τον στόχο της να πραγματοποιήσει 9.000 Airs φέτος, λίγο περισσότερο από το 2023.

Νέο μοντέλο που θα έρθει είναι το Gravity, ένα SUV τριών σειρών. Η Lucid ελπίζει ότι αυτό το μοντέλο θα φέρει μια τεράστια νέα πελατειακή βάση και αυτή η τελευταία επένδυση θα το βοηθήσει να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό του στην Αριζόνα τον επόμενο χρόνο. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top