Close

Kia EV3: Τόσο θα κοστίζει στην Ευρώπη

Η Kia δημοσίευσε επίσημα τις τιμές για το τελευταίο της ηλεκτρικό όχημα, το EV3, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, δίνοντάς μας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς το compact SUV της θα ταιριάζει στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βασικό EV3, εξοπλισμένο με μπαταρία 58,3 kWh, ξεκινά από 37.959 ευρώ. Οι Ολλανδοί μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν 36.995 ευρώ για το ίδιο μοντέλο. Για μεγαλύτερη αυτονομία, υπάρχει η έκδοση μπαταρίας 81,4 kWh κοστίζει 41.411 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και 41.495 ευρώ στην Ολλανδία.

kia ev3

Με τον ολλανδικό τιμοκατάλογο, πήραμε και μια ματιά στις τελικές σειρές WLTP. Η μπαταρία 58,3 kWh διατίθεται σε τρία διακοσμητικά στοιχεία – Air, Plus και Plus Advanced – με αυτονομία 429 χιλιόμετρα για τα Air και Plus και 408 χιλιόμετρα για το Plus Advanced. Η μεγαλύτερη μπαταρία είναι διαθέσιμη σε αυτές τις τρεις επιλογές, αλλά και τα ακόμη καλύτερα εξοπλισμένα GT-Line και GT-PlusLine. Τα Air και Plus με τη μεγαλύτερη μπαταρία διαθέτουν εντυπωσιακή αυτονομία 600 χιλιόμετρα, ενώ τα άλλα τρία έχουν 571 χιλιόμετρα.

Η τροφοδοσία του EV3, ανεξάρτητα από το μέγεθος της μπαταρίας, είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 150 kW τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα. Αν και αυτή δεν είναι η ίδια ρύθμιση του πίσω άξονα που παρατηρείται στα μεγαλύτερα μοντέλα της Kia που βασίζονται σε E-GMP, εξακολουθεί να προσφέρει ένα αξιοσέβαστο χρόνο 0-100 χλμ/ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα για τη βασική μπαταρία και 7,7 δευτερόλεπτα για την έκδοση μεγάλης εμβέλειας.

Το EV3 χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 400 volt, όχι το σύστημα 800 volt που συναντάμε στα μοντέλα ανώτερης κατηγορίας της Kia όπως το EV6.

kia ev3

Με μήκος 4,30 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,56 μέτρα, το EV3 έχει μεταξόνιο 2,68 μέτρα. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει 460 λίτρα χώρου, συν ένα επιπλέον κάλυμμα 25 λίτρων κάτω από το καπό για την αποθήκευση αντικειμένων όπως καλώδια φόρτισης.

Η Kia επιβεβαίωσε επίσης ότι οι εκδόσεις τετρακίνησης και GT του EV3 είναι στα σκαριά, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2026.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top