Close

Έρχεται η απάντηση της Mercedes στo Tesla Model Y

Η Mercedes-Benz πρόκειται να λανσάρει το ηλεκτρικό της CLA τον επόμενο χρόνο, το πρώτο από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα της σειράς.

Το νέο ηλεκτρικό θα βοηθήσει τη Mercedes να μειώσει το χάσμα με την Tesla. Εν τω μεταξύ, ένα ηλεκτρικό crossover αναμένεται να ακολουθήσει ως απάντηση της Mercedes στο best-seller Model Y της Tesla.

Μετά την αποκάλυψη του ηλεκτρικού concept CLA τον Σεπτέμβριο, η Mercedes είπε ότι το νέο ηλεκτρικό «σηματοδοτεί μια νέα εποχή» καθώς η μάρκα εξελίσσεται για το μέλλον.

mercedes

Το νέο όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα MMA επόμενης γενιάς της Mercedes με κατανάλωση ενέργειας περίπου 5,2 mi/kWh. Με ένα σύστημα 800 V, η Mercedes είπε ότι το ηλεκτρικό CLA μπορεί να προσθέσει περίπου 248 μίλια (400 χιλιόμετρα) αυτονομία σε 15 λεπτά με γρήγορη φόρτιση.

Η νέα εξαιρετικά αποδοτική πλατφόρμα MMA προέρχεται από το Vision EQXX concept, το οποίο η Mercedes ισχυρίζεται ότι μπορεί να οδηγήσει από το Σινσινάτι στη Νέα Υόρκη με πλήρη φόρτιση. Αναμένεται να έχει αυτονομία πάνω από 466 μίλια (750 χιλιόμετρα).

Η νέα ηλεκτρική Mercedes CLA θα φτάσει στις ΗΠΑ στα τέλη του επόμενου έτους, όπως αναφέρει το Automotive News . Η απάντηση της Mercedes στο Tesla Model Y θα μπορούσε να ακολουθήσει στις αρχές του 2026.

mercedes

Σύμφωνα με την AutoForecast Solutions, μια ηλεκτρική παραλλαγή crossover θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2026. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2025.

Η νέα πλατφόρμα MMA θα τροφοδοτεί τέσσερα νέα βασικά ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός coupe, ενός wagon και δύο crossover.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover της CLA θα μπορούσε να αντικαταστήσει το EQB καθώς η εμφάνιση της Mercedes προσελκύει νεότερους αγοραστές. Ο Sam Fiorani, αντιπρόεδρος της AutoForecast Solutions, δήλωσε ότι το EQB δεν θα αντικατασταθεί όταν η παραγωγή τελειώσει στα τέλη του 2025.

«Η παροχή περισσότερων επιλογών σε σπορ και φθηνότερα crossover δίνει στους νεότερους αγοραστές περισσότερους λόγους να στραφούν στη μάρκα», εξήγησε ο Fiorani. «Τα πιο φιλικά προς την οικογένεια βοηθητικά προγράμματα θα τους κρατήσουν αφοσιωμένους για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Βίντεο από το νέο ηλεκτρικό CLA που εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο νωρίτερα φέτος δίνει μια καλύτερη ματιά στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Η Mercedes ελπίζει ότι η νέα της πλατφόρμα MMA μπορεί να τη βοηθήσει να ανταγωνιστεί την Tesla και τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων όπως είναι η BYD, που κερδίζουν γρήγορα μερίδιο αγοράς. Η Ford σχεδιάζει επίσης να λανσάρει μια νέα πλατφόρμα για οικονομικά μοντέλα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, τόνισε ότι η Tesla και τα κινεζικά ηλεκτρικά παραμένουν ο απόλυτος ανταγωνισμός.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top