Close

Audi RS e-tron GT Performance: Αποκαλύφθηκε το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της εταιρείας

Η Audi αποκάλυψε το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της με το RS e-tron GT Performance, δείχνοντας ότι τα καλά πράγματα έρχονται πραγματικά σε όσους περιμένουν.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της πολυπόθητης σειράς RS διαθέτει ένα ζευγάρι ισχυρών ηλεκτροκινητήρων, έναν σε κάθε άξονα. Ο πίσω κινητήρας, μια πρόσφατα αναπτυγμένη μονάδα, διαθέτει εντυπωσιακή ισχύ 415 kW (556 ίππους), ενώ ο μπροστινός κινητήρας συνεισφέρει 252 kW (338 ίππους).

Σε συνδυασμό, αποδίδουν εκπληκτικά 680 kW (925 PS ή 912 ίππους) στη λειτουργία Launch Control, προωθώντας επίσημα την απόδοση RS e-tron GT από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Οι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη αποδείξει ότι η έκδοση επιδόσεων ξεπερνά εύκολα την επίσημη ώρα, με 2,4 δευτερόλεπτα να καταγράφονται μετά από λίγα μόνο τρεξίματα.

audi rs e-tron gt

Ο πίσω κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί ώστε να είναι ελαφρύτερος και πιο compact, εξοικονομώντας 10 κιλά σε σύγκριση με προηγούμενες εξελίξεις.

audi rs e-tron gt

Τροφοδοτώντας το e-tron GT RS Performance είναι μια μπαταρία 105 kWh, που προσφέρει αυτονομία έως και 533 χλμ.. Όταν έρθει η ώρα της επαναφόρτισης, το RS e-tron GT Performance υποστηρίζει είσοδο DC έως και 320 kW, επιτρέποντας φόρτιση 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Το RS e-tron GT Performance διαθέτει επίσης ένα υπερσύγχρονο σύστημα θερμικής διαχείρισης που εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση ακόμη και κάτω από απαιτητικές συνθήκες. Αυτό το σύστημα διαχειρίζεται έξυπνα τη θερμοκρασία της μπαταρίας, των κινητήρων και του εσωτερικού, επιτρέποντας διαρκή οδήγηση υψηλών επιδόσεων χωρίς υπερθέρμανση.

Το RS e-tron GT Performance υπόσχεται να χειρίζεται με την ακρίβεια και την ευελιξία που αναμένεται από ένα μοντέλο RS, χάρη στο προηγμένο σύστημα ανάρτησής του. Η στάνταρ ανάρτηση αέρα με τεχνολογία 2 θαλάμων/2 βαλβίδων παρέχει τέλεια ισορροπία άνεσης και σπορ, ενώ το προαιρετικό σύστημα ενεργής ανάρτησης οδηγεί τον χειρισμό στο επόμενο επίπεδο με έλεγχο επιλογής τροχού.

audi rs e-tron gt

Στο εσωτερικό, το RS e-tron GT Performance προσφέρει ρυθμιζόμενα καθίσματα 18 κατευθύνσεων με ένθετα από ματ άνθρακα και ραφές Serpentine Green.

Με αρχική τιμή 160.500 €, το πρώτο ηλεκτρικό RS δείχνει τις προθέσεις της Audi. Είναι ένα σημάδι ότι η ηλεκτρική εποχή των επιδόσεων έχει φτάσει πραγματικά. Επιπλέον παροχές θα ανεβάσουν την τιμή στα 220.000 € σε ελάχιστο χρόνο.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top