Close

2025 Voyah Dreamer: Ανανεώνεται με κινητήρα Huawei

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Voyah αποκάλυψε μια ενημερωμένη έκδοση του Dreamer MPV για το μοντέλο 2025.

Το λίφτινγκ, το οποίο αποκαλύφθηκε στις 15 Αυγούστου, φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις στις δυνατότητες του αυτοκινήτου, κυρίως λόγω της συνεργασίας με τον τεχνολογικό κολοσσό Huawei. Οι προπωλήσεις του Voyah Dreamer 2025 πρόκειται να ξεκινήσουν στις 28 Αυγούστου.

Η πιο εμφανής αλλαγή σε σύγκριση με το προηγούμενο Dreamer, είναι η επανασχεδιασμένη μπροστινή μάσκα. Ενώ διατηρεί το ίδιο γενικό σχήμα, η μάσκα διαθέτει τώρα 34 κάθετες λωρίδες χρωμίου, σε ένα νεύμα προς τις 34 επαρχίες και τις αυτόνομες περιοχές της Κίνας. Οι τόνοι χρωμίου κοσμούν επίσης το μπροστινό χείλος και τις εισαγωγές αέρα.

Τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών διαθέτουν μονάδα LiDAR τοποθετημένη στο παρμπρίζ, επιτρέποντας τα πιο προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού μέσα. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου έχουν τροποποιηθεί ελαφρά, με μια μικρή αύξηση σε μήκος και ύψος, αλλά το μεταξόνιο παραμένει το ίδιο στα 3.200 χλστ.

voyah dreamer

Το Dreamer 2025 χρησιμοποιεί το σύστημα ισχύος Lanhai της Voyah, προσφέροντας επιλογές plug-in υβριδικών (PHEV) και πλήρως ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Η παραλλαγή PHEV προσφέρει επίσης εντυπωσιακή θερμική απόδοση κινητήρα 45,18%.

Στο εσωτερικό, το εσωτερικό του Dreamer λαμβάνει μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση. Η Voyah ισχυρίζεται ότι ο χώρος για τα πόδια της τρίτης σειράς έχει αυξηθεί κατά 10% και τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν πλέον βελτιωμένη πλάτη και στήριξη στους ώμους. Το πιλοτήριο λαμβάνει την πλήρη περιποίηση Huawei, με το συνδεδεμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας HarmonyOS. Ένα ψυγείο με λειτουργία θέρμανσης είναι επίσης στη λίστα των ανέσεων των πλασμάτων.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, έγκειται στην υιοθέτηση της τελευταίας έξυπνης λύσης οδήγησης της Huawei, του Qiankun ADS 3.0. Αυτό το σύστημα φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στις δυνατότητες ADAS του Dreamer. Το σύστημα Automatic Emergency Braking (AEB) λειτουργεί πλέον με ταχύτητες έως και 150 km/h και υποστηρίζει την αποφυγή οπίσθιας και πλευρικής σύγκρουσης. Μπορεί να αναγνωρίσει τους πεζούς, τις μοτοσυκλέτες και την αντίθετη κυκλοφορία. Σε ακραίες καταστάσεις, το σύστημα μπορεί ακόμη και αυτόνομα να αποφύγει τα εμπόδια κατά το φρενάρισμα.

Η αναγνώριση δρόμου του ADS 3.0 έχει βελτιωθεί μέσω της εκπαίδευσης στο cloud και σε πραγματικό όχημα. Αυτό το σύστημα υπόσχεται να κατανοεί και να ανταποκρίνεται σε περίπλοκα σενάρια οδήγησης όπως ένας έμπειρος οδηγός. Υποστηρίζει επίσης ένα ευρύτερο φάσμα σεναρίων στάθμευσης, με 160 διαφορετικές ρυθμίσεις τώρα διαθέσιμες. Αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά ADAS είναι δυνατά χάρη σε μια σουίτα 27 αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων καμερών υψηλής ευκρίνειας και ραντάρ mmWave. Νέο στο Dreamer είναι μια μονάδα Lidar 192 γραμμών της Huawei, που ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες αντίληψης του αυτοκινήτου.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top