Close

2025 Mini Countryman SE ALL4: Αυτή είναι η τιμή και οι προδιαγραφές

Η Mini θα λανσάρει σύντομα ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στις ΗΠΑ, το μικρό crossover/SUV Mini Countryman SE ALL4 2025, το οποίο θα ενταχθεί στη σειρά καθώς το Mini Cooper SE αποσύρεται.

Το Mini Countryman SE ALL4 είναι ήδη διαθέσιμο για κρατήσεις και οι παραδόσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο. Το μοντέλο παράγεται στη Λειψία της Γερμανίας, χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα με τις BMW X1 και BMW iX1.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές προδιαγραφές, το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 66,45 kWh και σύστημα μετάδοσης κίνησης διπλού κινητήρα, τετρακίνησης με μέγιστη ισχύ 230 κιλοβάτ (313 hp) και περίπου 494 Nm ροπής.

mini

Ο χρόνος επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να είναι 5,6 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία οδήγησης EPA δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά η ευρωπαϊκή βαθμολογία WLTP είναι 433 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, σε σύγκριση με το απερχόμενο Mini Cooper SE του 2024, το Mini Countryman SE ALL4 είναι σημαντικά καλύτερο. Το όχημα είναι μεγαλύτερο και έχει μεγαλύτερη μπαταρία που προσφέρει διπλάσια αυτονομία. Επιπλέον, μιλάμε για τετρακίνηση με καλύτερη επιτάχυνση και υψηλότερη τελική ταχύτητα.

mini

Η Mini λέει ότι θα επαναφορτιστεί από 10 έως 80% σε κατάσταση φόρτισης σε 30 λεπτά έως και 130 κιλοβάτ. Ο χρόνος SOC 10-80% του Mini Cooper SE ήταν 36 λεπτά σε φορτιστή 50 kW.

Το 2025 Mini Countryman SE ALL4 θα ξεκινά με MSRP 45.200 $. Αυτό είναι ένα σημαντικό άλμα σε σύγκριση με το Mini Cooper SE και αρκετές χιλιάδες περισσότερο από το βασικό Mini Countryman S ALL4 με φυσικό αέριο (38.900 $).

mini

Η Mini επενδύει 750 εκατομμύρια δολάρια για να προετοιμάσει το εργοστάσιό της στην Οξφόρδη για την παραγωγή Mini Cooper και Mini Aceman, ξεκινώντας από το 2026.

Στην Ευρώπη, το πλήρως ηλεκτρικό Mini Countryman SE ALL4 έχει επίσης έναν αδερφό, το Mini Countryman E, με την ίδια μπαταρία αλλά μόνο έναν κινητήρα (150 kW), επομένως η απόδοσή του είναι λιγότερο καλή αλλά η τιμή του είναι χαμηλότερη.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top